slider1
Over Pieter

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren.

Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters.

Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Pieter Heykoop is een veelgevraagd organist voor zang- en orgelavonden in binnen- en buitenland.
Hij bespeelde tal van imposante orgels in o.a. Frankrijk, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Schotland, Oostenrijk, Tsjechië, Canada, U.S.A., Israël en Zuid-Afrika.

Er verschenen van hem vele CD’s met orgelimprovisaties, samenzang en koorzang. Een groot aantal orgelbewerkingen zijn, van zijn hand en onder zijn uitgave, op bladmuziek verkrijgbaar. Zijn spel wordt veelal gekenmerkt door vindingrijkheid en fijngevoeligheid.

Tijdens zijn 45-jarig jubileum ontving hij tijdens een concert op 26 september 2020 in de Grote Kerk te Dordrecht een koninklijke onderscheiding en werd Pieter Heykoop benoemd tot  Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.